>Bokhandleren Prosa 04|10

Bokhandleren i Kirkegata: Katrine Kirkeby

 Katrine Kirkeby. Foto: privat

Katrine Kirkeby (23) er tegneserie- og arrangementsansvarlig i Outlands nyåpnede flaggskip i Kirkegata i Oslo. Butikken henvender seg til ungdom og familier, blant annet med et lounge­område hvor man kan møtes for å spille spill eller bare slappe av med en bok eller tegneserie.

– Hva er Outland?
– Outland er Norges ledende forhandler innen science fiction- og fantasybøker, samt rollespill, brettspill, tegneserier og manga. Vi har for øyeblikket seks butikker i Norge, to sentralt i Oslo. Vi fører, i motsetning til tradisjonelle bokhandler, nesten utelukkende engelskspråklig litteratur og tegneserier. Vi ønsker også å utfordre butikk-begrepet ved å tilby kundene våre noe mer enn en vanlig handleopplevelse. Her i Kirkegata kommer vi til å ha arrangementer og konkurranser utover hele høsten: tegnekurs, kostymekonkurranser, brettspillturneringer, signeringer med norske og utenlandske forfattere og mye annet.

– Tips på gode dokumentartegneserier?
– Jean-Pierre Gibrats Utsettelsen og den frittstående fortsettelsen Tyver og angivere er to nydelige dokutegneserier om enkeltpersoners hverdagsliv i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig. Andre verdenskrig har blitt skildret utallige ganger i filmer, bøker og spill, men Gibrat klarer å få frem historien til enkeltskjebnene som aldri kom med i historiebøkene.

– Hva er det med manga?
– Manga er en fellesbetegnelse på japanske tegneserier. De leses «bakvendt», og interessen har eksplodert de fem siste årene, særlig blant ungdom. Japansk kultur generelt – i form av filmer som Min nabo Totoro og musikk og klesstil inspirert av Harajuku-distriktet i Tokyo – har blitt stadig mer synlig de siste årene. Appellen ligger nok i at den japanske kulturen er veldig ulik den vestlige; den byr på noe helt nytt. Personlig synes jeg det er veldig moro at barn og ungdom som vanligvis ikke leser, kaster seg over mangaen. KI


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>