>Bokhandleren Prosa 02|10

Bohandleren i Norlis Antikvariat: Rolf Warendorph

 <empty>

Rolf Gunnar Warendorph (60) har vært antikvar siden 1974, i Norlis Antikvariat siden 1982. En bok er mer enn en tittel, og vi må være glade i den konkrete gjenstanden som en bok er, mener han – og leser helst populærvitenskapelige bøker om historie, filosofi og vitenskap, og hobbybøker om fisking.

Antikvariat er sakprosa-breddebokhandler. Beskriv sakprosasalget hos Norlis Antikvariat!
– Filosofihylla beveger seg raskest, og det er gjerne unge folk som er opptatt av de klassiske tekstene og filosofisk essayistikk. Lokalhistorie og bygdebøker går det mye av, også utenfor Norges grenser, selv om de utenlandske kjøperne dør når de får vite portoen. Forfatterbiografier og polarhistorie er det likeledes rift om.
Merker du at ny sakprosa skaper etterspørsel etter gammel sakprosa?
– Nesten alltid når det kommer noe nytt, finnes det mer fra før. For eksempel ble det nylig utgitt en bok om norske kolonister i Kongo, og fra før finnes det et to binds verk fra 1902–1905 om skandinaver i Kongo. Et rått og spesielt verk der man ikke legger fingrene imellom. Selv om det ikke gjelder i dette tilfellet, er det ofte som med særoppgaver: Man har en fin litteraturliste, men unngår å nevne boka man har skrevet av …
Hvilke fagbøker er mest verdifulle?

– Det handler ikke bare om opplag, men også om hvilken betydning innholdet har fått. De første heftene til pionerer som Einstein og Freud er voldsomt etterspurte. Av norske forfattere er bøkene til Peter W. Zapffe, den unge Arne Næss, Helga Eng, Jon Elster og Anne Stine Ingstad populære. Enkelttitler som Trango – triumf og tragedie av Stein P. Aasheim og Barske Glæder ligger ikke lenge i utstillingsvinduet før de blir snappet opp. Og er man heldig, er utgaven full av avisutklipp med bokomtaler og debattartikler fra bokas samtid – en gave til leseren.

KI


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>