>Bokhandleren Prosa 01|10

Bokhandleren i Tanum Litteraturhuset: Fr°ydis Veseth

 <empty>

Høsten 2009 overtok Tanum etter Norli som bokhandelen på Litteraturhuset i Oslo. Selv om arealet har krympet, kan det virke som at sakprosautvalget har vokst.


Frøydis Veseth
(36) er fagansvarlig for en bokhandel som ikke har det samme bestselgerfokuset som mange andre bokhandler.

Det første som møter deg når du entrer bokbutikk nummer to på Litteraturhuset er en velfylt sakprosaseksjon. Er det litteraturhusbrukerne som er så ivrige sakprosalesere, eller er det dere som jobber der?
– Sakprosaseksjonen er veldig populær. Jeg har selv historie som fagfelt, og det kan nok merkes på utvalget, men det er alltid flere som står og ser på sakprosautvalget enn skjønnlitteraturen. Kanskje fordi sakprosa ofte blir oversett og folk er nysgjerrige på hva som finnes. Når de ser hvor stor bredden er, blir de stående lenge. Vi har en hel vegg med historie og samfunn/debatt som er sortert etter tema. Ofte når jeg har trodd at jeg er alene i butikken og går bak for å sette noe på for eksempel historiehylla, så finner jeg folk som har slått seg ned og tydeligvis har sittet der lenge.
Betyr det at dere selger mer sakprosa enn skjønnlitteratur?
– Nei. Vi selger nok mest skjønnlitteratur, men håper å løfte sakprosaen enda mer frem.
Hvordan skiller Tanum Litteraturhuset seg fra andre bokhandler?
– Arrangementene styrer bokutvalget i den forstand at vi skal ha aktuelle bøker ut fra det som skjer på huset. Rett før nyttår ble det arrangert Afrikauke på Litteraturhuset, og vi solgte enorme mengder av bøkene til de ulike forfatterne – og kommer til å fortsette å ha disse inne. Vi har rett og slett mer etterspørsel etter det som av mange bokhandlere oppfattes som «smalere litteratur», men som egentlig bare er god litteratur ikke så mange har oppdaget ennå.


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>