>Fagforleggeren Prosa 01|10

Morten Malmų: Historie og kultur

 <empty>

Morten Malmø (57) er forlegger i Historie og Kultur. Forlaget har blant annet utgitt Ian Kershaws Hitler-biografi og Roy Jenkins’ Churchill-biografi – som kom på Prosa-lista i nr 05/09.

Hvorfor jobber du med sakprosa? Fordi det å spre kunnskap – og å fortelle de virkelig viktige historiene – er det viktigste vi i bokbransjen kan arbeide med. Selv i vår digitale tid er det intet som tilfører mer kunnskap enn å lese en god sakprosabok. 

Faglitterære favoritter fra eget forlag USAs presidenter av Ole O. Moen. Et utfordrende prosjekt det var en glede å arbeide med og fullføre – og nå også revidere etter at Obama ble president. Jeg vil også framheve Ian Kershaws to bøker, Skjebnevalg og den store Hitler-biografien. Og ikke minst den like store Churchill-biografien av Roy Jenkins. Dette var tre krevende verk å utgi, men det er viktig at disse nå foreligger på norsk.

Faglitterære favoritter fra andre forlag Jeg leste med stor glede Olav Njølstads biografi om Jens Chr. Hauge. All grunn til å rope hurra for forfatteren, som maktet å fullføre dette verket om en mann som ikke pratet for mye. Dessuten Johan Hambros biografi Liv og drøm fra 1984 om sin far, Høyre-leder og stortingspresident C. J.Hambro, der farens privatliv og innsats i politikken skildres med stor innlevelse og språklig eleganse. Kanskje noe for Aschehoug å børste støvet av og utgi på nytt, om ikke annet som en skarve pocketbok? Den finnes nå dessverre bare i antikvariater og biblioteker. De som tror åpenheten kom til Norge med Karita Bekkemellem, skvetter nok litt når de leser om Hambro. En tredje favoritt er Elsa Reiersens Fenomenet Thams, historien om en av de mildt sagt fargerike grunnleggerne av Orkla-konsernet.


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>