>Bokhandleren Prosa 05|09

Bokhandleren i antikvariat.net: Vidar Wangsmo

 <empty>

Vidar Wangsmo (52) har siden 1978 drevet Wangsmo Antikvariat AS i Trondheim, og har vært formann i Norsk Antikvarbokhandlerforening siden 2006. Foreningen legger stor vekt på skandinaviske samarbeidsprosjekter som antikvariat.net og antikvariatmesser (den neste er i Oslo i 2010). antikvariat.net er Nordens største og mest brukte søkested for brukte bøker, med titusenvis av salg hver måned.

– Mang en bokkjøper har sukket lettet ut når de har funnet fram til antikvariat.net. Her lever altså bøkene videre som forlagene anser som foreldet eller døde etter bare noen få år?
– Ja, ettersom vareutvalget er så forskjellig fra firma til firma, har vi samlet sett det aller meste. Medlemmene i Norsk Antikvarbokhandlerforening er kolleger, ikke konkurrenter, ettersom antikvariat.net er et samarbeidsprosjekt som eies og drives av den norske, danske og svenske antikvarbokhandlerforening. Rundt 100 skandinaviske antikvariater deltar, med en samlet bokmengde på ca. 1,5 millioner.

– Hvorfor skal brukeren velge nett i stedet for sjarmerende og støvete butikk?
– Bokelskere har vel egentlig ikke noe valg ... Hvor skal de ellers finne en slik bredde i vareutvalget? De aller fleste bøker er enten utsolgt eller dyrere i vanlig bokhandel. Internett er en enkel måte å få tilgang til antikvariatenes samlede vareutvalg på, uansett hvor du bor i verden.

– Hva med bokframtiden?
–Selv om bokbransjens verste spådommer skulle slå til og utgivelsen av papirbøker etter hvert opphøre, vil antikvariatene fortsatt være der. Vi har tilfang nok blant alle bøkene som allerede er utgitt. Antikvarbokhandel var den første form for bokhandel, og vil også bli den siste. Etter ti års drift satser vi for fullt med nye nettsider som vil bli lansert nå i høst. Prosa er de første som får offentliggjøre denne nyheten! Alle som liker bøker bør følge med på antikvariat.net i tiden fremover!


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>