>Fagforleggeren Prosa 04|09

Řyvind Martinsen: Cappelen Damm undervisning

 <empty>

Øyvind Martinsen  (55) er forlagssjef i Cappelen Damm videregående. Han var redaktør for læremidler i Tiden Norsk Forlag 1984–87 og var med å starte Forlaget Fag og kultur i 1987, før han i 1989 begynte som redaksjonssjef for videregående skole i Cappelen.

Hvorfor jobber du med faglitteratur? Jeg var fast bestemt på å bli lærer. Hovedoppgave i historie om Tiden Norsk Forlag og frilansjobber for Tiden og Samlaget gav meg et gløtt inn i en annen verden. Undervisningslitteratur er en god kombinasjon av nettopp undervisning + litteratur. Å formidle fag til unge lesere, bidra til å gi dem innsikt og forståelse – noen ganger til og med gode opplevelser – er meningsfylt og utfordrende, både for lærere og forleggere. Og et viktig samfunnsoppdrag.

Faglitterære favoritter på eget forlag Norske lære­midler holder høy standard – også i internasjonal målestokk. Det er vi stolte av. Som historiker står selvsagt Cappelens historieverk for videregående skole på en egen hylle. Det har vært det suverent mest leste historieverket gjennom de siste 25 årene, og har bidratt til å forme mange unges oppfatninger og forståelse av sammenhenger i verden. En moderne klassiker! Andenæs/Aukrust/Hauge: Samfunnskunnskap for gymnaset fra 1951 er også en Cappelen-klassiker. Gunnar W. Knutsens Lange linjer i historien (2006) gir deg hele verdenshistorien på 120 sider. Endelig en historiker som tør å male det store bildet!

Faglitterære favoritter på andre forlag Så mange å velge mellom! Ronny Ambjörnssons Fornavnet mitt er Ronny (Pax 2005) er en liten perle – uansett sjanger. Haakon Lies …slik jeg ser det (Tiden 1975) satte en standard som få har nådd opp til etterpå. Til slutt Norsk stadnamnleksikon (heia Samlaget!).


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>