>Bokhandleren Prosa 04|09

Bokhandleren i bruktskolebok.no: Karianne Berg

 



<empty>

Karianne Berg og medstudentene Per M. Rynning og Trung Minh Tran så seg lei av korktavlekulturen, og feirer nå 5-årsjubileum for bruktskolebok.no – ett nettsted for formidling av kjøp og salg av brukte skolebøker. August og september er høysesong, og hver dag er vel 100 personer innom nettsiden.

– Vi forstyrrer dere midt i høysesongen for å fritte dere ut om nettsiden bruktskolebok.no – hvordan kom den til?
– Det startet som et skoleprosjekt på IKT-linjen ved Universitetet i Bergen. Jeg og to klassekamerater syntes det var vanskelig å finne fram i lappemylderet, og bestemte oss for å skape en elektronisk løsning som var oversiktlig og enkel å bruke. Vi fikk masse gode tilbakemeldinger, og valgte å fortsette å drifte siden som et slags hobbyprosjekt.
– Så det går ikke an å leve av bruktbokformidling på nett?
– Da må man i så fall være på hugget når det gjelder annonsører. Vi har bare noen få Google-annonser som dekker domene- og vertskostnadene. Motivasjonen vår var at vi trengte øvelse i å lage et slikt system, og nettsiden er faktisk den første i sitt slag i Norge. De siste par årene har det kommet til flere konkurrenter som tilbyr samme funksjonalitet, som for eksempel finn.no. Men vi feirer 5-årsjubileum i høst!
– Er det noen studenter som er mer ivrige på brukte skolebøker enn andre?
– Hos oss er det en overvekt av Bergen-studenter, siden det var her vi startet opp og begynte å markedsføre nettsiden. Og av de ca. 9500 eksemplarene som ligger ute nå, er det flere bøker til høyskole- og universitetsfag enn til videregående fag. Men dette tror jeg altså har mest å gjøre med vårt utgangspunkt. Alle studenter er vel interessert i å kjøpe billige bøker og kvitte seg med de gamle – og nettet er i dag den beste formidlingskanalen for dette!


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>