>Bokhandleren Prosa 03|09

Bokhandleren i Svolvær: Andreas Rødsand

 <empty>

Andreas Rødsand (42) er fjerde generasjon bokhandler. Han dro hjem til Svolvær i 1996 etter jobber i blant annet Cappelen og Hjemmet bokforlag. Firmaet består i dag av tre Libris-butikker i Svolvær og Leknes, og en Kontorspar-avdeling.

– Hallo i Lofoten! Prosa har mottatt tips om at dere har en velassortert bokhandel i Svolvær sentrum. Ikke bare midnattssol som bør lokke til Lofotens hovedstad i sommer, altså?
– Definitivt ikke! Selv om den game bokhandelen vår i Vestfjordgata stengte i mars, åpnet vi 9. mai en ny butikk på 220 kvadratmeter i Lofothavnkvartalet – på andre siden av torget fra det nye Lofoten kulturhus som åpnet samme dato. Her har vi mye litteratur fra nordområdene – og kort, landkart og sjøkart. I butikken finner man også inngangen til Lofoten Natures spektakulære visning av natur og dyreliv i Lofoten.


– Dere reklamerer blant annet med «stort utvalg av Lofotlitteratur». Er det denne sakprosaen som selges mest i sommersesongen?
– Den er mestselgende gjennom hele året, da også lofotinger generelt er flinke til å kjøpe bøker fra nærområdene. Sannsynligvis både til seg selv og i gavesammenheng. Svolvær er dessuten i ferd med å bli en helårsdestinasjon innen reiseliv og kurs-/konferansemarkedet.


– Men det er vel vakrest om sommeren? Hvilke sakprosa vil du anbefale til en lys sommernatt?
– Det finnes masse bra sakprosa fra regionen, men skal jeg anbefale én, og da spesielt for en lys sommernatt, så må det bli På tur i Lofoten av Lofoten Turlag. Flott og informativ bok som viser turruter rundt i øyriket. Hva med å sitte på toppen av et Lofotfjell klokka ett om natta i fullt dagslys? Boka forteller deg hvor du kan gå, og hvordan komme frem …og tilbake.


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>