>Bokhandleren Prosa 02|09

Bokhandleren i Moss: Ann-Kristin Lindegaard

 <empty>

Ann-Kristin Lindegaard (43) er butikksjef i Libris’ første butikk­ med nytt forretningskonsept, som Norgesgruppen startet opp i januar – mens andre kjeder varslet nedleggelser. I Moss Amfi tilbyr hun blant annet betjent bokkafé og nedlastingsstasjon for lydbøker, og Norgesgruppen meldte ved åpningen at de vil etablere flere slike butikker i allerede boktunge byer, noe som vil gjøre konkurransen om bokkundene enda tøffere.

– Gratulerer med ny butikk! Dere starter opp mens andre legger ned, og tilbyr kafé, skjerm­informasjon i butikkene og lyttestasjoner i barneavdelingen. Er det slik at dagens bokhandelkunder bare delvis er ute etter bøker?

– Neida, dagens bokhandelkunder er ikke bare «delvis» ute etter en god bok, men de ønsker tydeligvis noe mer. Vi ser jo allerede at våre faste kunder synes ideen om kafé var god. De koser seg, rusler rundt, tar gjerne med seg boken inn i kafeen, tar en kaffe, og betaler boken med det samme.
    Ellers er vi stolte av lyttestasjonen for barna til alle lydbøkene på markedet, og også av en egen nedlastingsstasjon for lydbøker. Helt klart noe for fremtiden. Last ned din egen lydbok til Ipod, telefon eller pc. Raskt og enkelt. Men kunden som vil ha boken over disk, er helt klart viktigst fortsatt!

– Hva leser du selv fra utvalget i din nye bokhandel?

– Jeg er nok krimdronninga over alle, og leser stort sett alt av god krim. Favorittene er Tom Kristensen og Chelseay Cain.

– Nå er jo Prosa spesielt interessert i sakprosa, da.

– Der er jeg blant dem som har latt meg fascinere av Barack Obama både som menneske og politiker. Jeg fått med meg begge bøkene av ham, og kommer nok til å lese de som blir skrevet om ham framover også.


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>