>Bokhandleren Prosa 01|09

Bokhandleren i Nydalen: Ole Abildsnes i Akademika, BI

 Foto: Privat

Ole Abildsnes (33) er butikkleder i Akademika på Bedriftsøkonomisk Institutt i Nydalen – der den internasjonale finanskrisen for tiden er et hett tema, men boksalget stabilt.

Hallo, Akademika Nydalen, vi er nys­gjer­rige på om finanskrisen har nådd BIs egen bokhandel?
– Det er klart at den anspente økonomiske situasjonen i Norge og resten av verden er et tema blant studenter og kunder. Selv om vi er en fullassortert bokhandel i tillegg til en fagbokhandel, er det BI-studentene som i all hovedsak styrer hva vi selger. Her merker vi ikke noen svikt heldigvis. Populære titler hos oss er Makt og verdighet, en storslagen bok om ledelsesteorier skrevet av forfattere med tilknytning til BI – og de mange bøkene om Barack Obama.
Selger dere mest engelskspråklige eller norske bøker?
– Mitt inntrykk er at studenter flest fore­trekker faglitteratur på norsk, men jeg tror det beror mindre på språkpreferanse enn på medieoppmerksomhet rundt enkelttitler. Vi merker også at studenter har svært mye de skal gjennom på kursene, så fagbøker utover pensum bør være korte, rett på sak og matnyttige.
Hva er dine egne sakprosafavoritter?
– Barack Obamas Dreams of My Father (1995) er en god bok med interessante personlige erfaringer. En eksemplarisk drøfting av ulike ledelsesmetoder er The Powers to Lead av Robert S. Nye Jr. Her introduseres begrepet «smart power» som er en fusjon av de etablerte begrepene «soft power» og «hard power». En favoritt er også Lederboka av Elin Ørjasæter. Forfatteren uttrykker seg i klartekst og gir ledere gode råd og tips for jobbhverdagen.


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>