>Fagforleggeren Prosa 01|09

Nina Moe: Unipub

 Foto: Privat

Nina Moe (37) har vært redaktør i Unipub siden 1999, og redaksjonssjef fra 2008. Unipub holder til ved Universitetet i Oslo, og gir ut fag- og lærebøker med hovedvekt innen humaniora og samfunnsfag. Forlaget produserer også doktoravhandlinger og kompendier og har i dag 15 ansatte.

Hvorfor jobber du med faglitteratur? Jeg startet i Unipub i 1999, samtidig som Unipub begynte å gi ut fagbøker. På disse ti åra har det vært stor utvikling for forlaget, både når det gjelder antall ansatte, omsetning, antall utgivelser og kvaliteten på disse. Å arbeide med faglitteratur er enormt lærerikt, og jeg får innblikk i fag jeg ellers ikke ville ha fått kjennskap til. Det å gi ut smale titler, å få disse bøkene til å selge utover profesjonsmarkedet, det er en utfordring og drøm som Unipub i stor grad er i ferd med å realisere og som virkelig motiverer meg i arbeidshverdagen min!

Faglitterære favoritter fra eget forlag
Av nyere Unipub-titler vil jeg trekke fram Hans W. Kristiansens Masker og motstand (2008). Denne boka gir en mer nyansert forståelse av livet som homofil i forbudstida. Andre favoritter er Rettshistorier av Bjarne Markussen og Ingeborg Glambeks Selvportrett. En kunsthistorie. Av vårens utgivelser ser jeg fram til å lese Sigrid Briseids bok om Isabelle Eberhardt. Foruten å være en biografi, vil den også inneholde et utvalg tekster skrevet av Eberhardt, bl.a. dagboknotatene hennes.

Faglitterære favoritter fra andre forlag Jeg er en flittig bruker av ordbøker og oppslagsverk, men skal jeg kose meg med en bok på fritiden, leser jeg helst skjønnlitteratur. Som småbarnsmor har jeg i perioder glede av å lese Stein Erik Ulvunds bokserie Forstå barnet ditt (Cappelen).


Del artikkel på twitter Del denne artikkelen på Twitter.

 Tips en venn om denne artikkelen!  
 

<Tilbake til forrige side Utskriftsvennlig side>